onsdag 19. august 2009

Enda et par brød oppskrifter ( lavkarbo)

Denne oppskriften fant jeg på lavkarbo.no,

1 boks cottage cheese6 egg50-100 gr kruskakli100 gr linfrø100 gr solsikkefrø200 gr sesamfrø100 gr soyaprotein1 stor ts bakepulver1 ts saltEn god slump MCT - oljeca 2 dl vannLegg bakepapir i bunnen på en form, smør sidene med smør og strø sesamfrø langs kantene. Hell deigen i formen og strø frø på toppen.Stekes på 170 grader i 1,5 - 2 timer, avkjøles godt. Men henger godt sammen selv om det er lunkent. NAM
ISETBRØD

5 toppede ss soyaprotein (smakte ikke noe)3 dl rømme/creme fraiche1 dl malte mandler eller valnøtter2 ts bakepulver2 tykke båter hvitløk, presset1/2 ts salt4 egg4 gode ss mykt/smeltet smør1 ts paprikapulver4 ss linfrø4 ss solsikkefrø70 gram kruskakli4 ss sesamfrøBland alt i en mikser til det er en smørbar deig (som tannpasta, omtrent). Ta i litt mer soyaprotein om deigen er for løs. Den skal være omtrent som Ingers rugbrød-deig. Spa deigen over i en brødform kledd med bakepapir, strø over masse sesamfrø og sett den midt i ovnen på 180 grader i ca en times tid. La brødet avkjøles helt før det skjæres i tynne skiver og nytes.

Mitt aller beste brød fra Karin (lavkarbo.no)


Mitt aller beste brød
Nå har jeg eksperimentert i lang tid. Jeg prøver å finne det best mulige brødet uten at det skal være for mye "sære" ingredienser i det. Dette er det jeg har kommet fram til. Det er et brød som ser ut, funker, virker, kjennes, føles og smaker som BRØD. Sånn synes i alle fall jeg det er! Det er, kort sagt, mitt beste brød.Det er noen ingredienser her som man ikke får på Rema. Men de er relativt lett å skaffe f eks på en helsekostbutikk. Bor man i en eller annen bygd, blir det kanskje vanskeligere - men da er nå det meste vanskelig å få tak i av litt "spesielle" ting, så da så . . . OK, here goes. . . Basis: 1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)
Blitzes med stavmikser eller noe lignende.
Så nå blander man følgende:3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende -
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks )
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø
I tillegg til det, enten - Alt 1: 75 g valnøtter
40 g solsikkefrø
Alt 2:70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.

La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten.
Det kommer til å se ut som et brød!Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!
Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret.
Legg tilbake i ovnen på rist.
Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.Avkjøl på rist.
Når det er helt kaldt skjærer du det i tynne skiver. Jeg pleier fryse det i pakker á 3 skiver, alle lagt i en stor pose. Jeg får minst 30 skiver av ett brød.

Hele oppskriften inneholder ca 30 g karber enten det er den ene eller den andre varianten. Det betyr så langt jeg har klart å regne ut at det er maks ett gram karber per skive, ca.Det er mye søtt og salt i dette - fordi det er det man ikke kan "fake" - søtsmaken av kornet. Så den må man tilsette. Mye salt fordi man bare nå ha noe smak! Men resten gjør at man får et brød som "fjærer" som et vanlig brød gjør. Det er faktisk veldig "brød-aktig". Jeg anbefaler det så absolutt - prøv om du vil. Jeg tror faktisk ikke du blir skuffet. Dette er ikke en brødlignende gjenstand, det er faktisk brød.Lollypops Ketolysegrøvbrød:

3 dl (en boks) Cottage Cheese7 egg½ ts salt100 g kruskakli100 g sesamfrø200 g linfrø1/2 dl matoljeLinfrøene legges i bløt i 2-3 timer. Avrennes godt i sikt. Skyll gjerne frøene i sikta mens du rører rundt for å "vaske bort" litt av guggen. Eventuelt kan du knuse frøene. Det blir like bra.Ta egg og CC i en bolle, og mos det mes stavmikser, kjøkkenmaskin el.l. Bland så alle ingrediensene godt, og hell dem i brødform(er).Brødet hever bittelitt, men ikke mye.Må stekes leeeenge. Ca to timer på 190 grader. Kanskje tilogmed lenger, litt avhengig av ovnen din.Når brødet er ferdigstekt må det legges til avkjøling på rist over natten (hele dagen om du steker det på morgenen).Hvis det ikke får avkjøles luftig/stekes lenge nok blir det lett klissete.Husk å bruke bakepapir i forma. HERLIG brød. Faller ikke sammen når det er avkjølt heller.Det inneholder i underkant av 3 g karbo g karbo per 100 gram, litt avhengig av merket på ingrediensene, så man kan tillate seg å spise litt av det også. Jeg vil gjerne høre hva dere syns. :-)Serveres gjerne med et salatblad på, litt hvitost og agurk og paprika på. Så får man de viktige grønnsakene også. NAM!!! :-)
__________________

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar