mandag 24. august 2009

Første veiedag

Vekta mi sier at jeg har gått ned to kilo på denne uken. Dette er nesten for godt til å være sant! jeg er selvfølgelig kjempeglad! Men det har vært en lang og tøff uke. Men jeg kjenner at jeg er motivert til å fortsette på dette. Greia mi har vært lavkarbo og så lav karbo at jeg har gått på ketolysekur. Det er vel rundt 15 karboydrater maks til dagen. Jeg har klart det, og jeg har kjøpt inn varer til å bake all verdens med karbofrie varer. Det funker bra og jeg føler meg faktisk ganske bra i form også nå. Bortsett fra at jeg hadde en skikkelig migrenetur da jeg våkna i dag morges. Men det er nok pga for lite væske
I går kveld så smalt min sønn og kjæresten sammen en vaffelrøre, MED sukker, og jeg bevilga meg et par deilige vaffelhjerter med lettsyltetøy på. Det var DEEEILIG... mmm.. farlig...
Men jeg tok sammen med vaflene en sånn phase2 tablett som visstnok skal blokkere karbohydratene. Hvorvidt de funker, vet jeg ikke, men tenkte det kan vel ikke skade. Utenom det vaffel hjertet, så har jeg faktisk ikke "sprukket" noe .

Nå håper jeg dere andre også kan henge på her og føre på hva vekta sier i dag. Jeg er kjempespent!!

--------------------------------------------------------
Fortsetter bare i samme innlegg jeg Ingunn :-)

Jeg har ikke gått på lavkarbo-diett, men har heller valgt å spise "vanlig" mat. Når man har mann og tre unger i hus, er det håpløst å skulle lage så mye "spesialmat" til bare meg. Dessuten er jeg redd for at jeg kan for lite om det, så kostholdet ville blitt for ensformig, og jeg hadde gitt opp.
Jeg har kutta ut snop og snacks, og har prøvd å spise hver 3-4 time så lenge jeg har vært våken. Har blitt veldig glad i RugSprø-knekkebrød (vedig gode på smak!), og yoghurt med kruskakli oppi. Kruskakli'en smaker jo ingenting, men lager litt sånn "rusk" i yoghurten. (og da metter den mye bedre) Har prøvd å velge sunn mat. Har kost meg med litt valnøter, mandler og rosiner på nattevaktene. Må ha noe energi utpå natta, og dette har fungert veldig bra. (ikke lurt å spise så mye av det, da det inneholder mye kalorier.)
Ellers har jeg spist en god del frukt.
Har berga meg gjennom bursdagsselskap her i huset (et stort fruktfat på kakebordet var kjempelurt, og jeg holdt meg til kun ett stykke kake), og dagene derpå med restekake i kjøleskapet. (ble et lite stykke til dessert en dag.)
Lørdag kosa jeg meg med noen biter sjokolade. Fristelsen ble for stor da jeg skulle hente fram barneTV-godt til ungene, og dele ut av en pose med løsvekt-godis. Så jeg unna meg 4-5 biter, og nøyt dem sakte og lenge. Mmm! Litt er lov...

Nattevaktshelg har jeg også vært gjennom. Har hatt med RugSprø og smøreost, og frukt på jobb, og har fortsatt og spise hver 3-4 time. Har gått fint.

Så var det vekta da. Var veldig spent, og den viste faktisk at jeg har gått ned 1,2 kilo! (totalt ned 6,8 kilo siden påske) Jeg er kjempeglad, og motivasjonen er fremdeles på topp! 4,5 kilo igjen til mitt mål før jula kommer!

Dette klarer vi Ingunn!!


-Hanne Line

4 kommentarer:

 1. Gratulerer du har vært kjempeflink!! du har holdt på lengre enn meg, da, og skal si du har gått ned masse! det krever mye også i en familie med tre barn ja, det vil jeg tro. Ja dette er bare knallgøy alså. VI kjører på!

  SvarSlett
 2. Gratulerer begge to! Heier på dere! *Hu hei* Dette klarer dere!

  SvarSlett
 3. Du har vært stanhaftig og flink Ingunn! Jeg hadde nok ikke klart en Lavkarbo-kur, så jeg er imponert over din viljestyrke.

  Det er riktig at jeg har holdt på lengre enn deg Ingunn, men med dette racertempo'et ditt, så "tar du meg igjen" snart... :-)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett