onsdag 26. august 2009

Hvordan finne tid til å trene?

Første uka har gått fint. Små justeringer i kostholdet var det som skulle til for at den første kiloen forsvant. Det voldsomme søtsuget er borte (hurra!), men jeg er jo enda svak for godis og søtsaker. Og det kommer jeg nok alltid til å være...

Men det som er utfordringa er; hvordan finne tid til å trene?
Jeg er mye alene med tre barn i alderen 1,5 - 11 år, siden mannen min jobber så mye, og hverdagen er av og til et pusslespill.
I forrige uke var det skolestart og barnehagestart etter sommerferien, og det var godt å komme i rutiner igjen. Men mellom familie, husarbeid, og soving før eller etter nattevakt, så er det vanskelig å finne tid til å trene syns jeg.
Nå har vi hatt noen nydelige dager her, og jeg verker etter å komme meg ut i marka. Men jeg har så mye som jeg må gjøre, og da blir ikke trimturen prioritert. Kanskje jeg bare MÅ prioritere trimturen? Kanskje jeg aldri "finner" tid til treninga, men bare må TA meg tid til det?

Har forresten gått med skritteller noen dager. Og på en vanlig dag hjemme, så kommer jeg stort sett over 10.000 skritt likevel. Men selv om jeg er i aktivitet, så er det jo ikke trim...

5 kommentarer:

 1. Som sagt, bare pling på, så blir jeg med på tur såfremst jeg ikke er på jobb eller det er noe veeldig viktig jeg MÅ gjøre. Trening må prioriteres og settes inn i timeplanen som alt annet, dessverre. Sånn er det når man har unger og for det meste er alene. Men det er en investering som også familien nyter godt av. Jeg blir sur og grinete hvis jeg ikke får beveget meg jevnlig, og det er IKKE bra.

  SvarSlett
 2. Hei hei!
  Ja, da va æ offisielt begynt på Grete Roede... Men æ e positiv, trur det skal gå bra :)
  Det vise sæ at æ sannsynligvis spis for lite, nåkka æ slett ikke hadde trudd. Så fra i dag skal æ legge inn et ekstra måltid. Mest spent på middagen, æ trur æ spis alt for mye tel vanlig. I dag skal alt veies :p

  Apropos nattevakt, så stod det et heilt kapittel om turnusarbeid. Æ kan referere en dag æ har bedre tid.

  Trening må man bare bestemme sæ for å få tid tel. Kan det være en ide å sette av fast tidspunkt? Dvs at mannen din må være heime akkurat da...? Nei, det går kanskje ikke. Hvis han e heime på kveldstid, så kan du kanskje komme dæ ut etter at ungan har lagt sæ. Men da skal du jo på nattevakt. Nei, det der va ikke enkelt. Håpe du får det til likevel, trening e jo godt for kroppen, ikke bare for å gå ned i vekt, så du bør jo prøve å få det til.

  Dokker får ha lykke til hvertfall :)

  SvarSlett
 3. Ja, det er vel bare sånn at trening MÅ prioriteres. Der er jeg nok ikke flink nok... Trim/trening står altfor langt nede på lista. Er vel en smule bedagelig anlagt, så jeg må nok jobbe litt med meg selv der.

  Så bra at du også er i gang Hanne! Det er viktig å spise ofte nok ja. Og på Grete Roede er det MYE mat, hvis man bare velger rett...
  Dette skal vi klare sammen! (og du har jo tjuvstarta med 2 kilo allerede!)

  SvarSlett
 4. Hvis du har fri i morra formiddag Hanne, kan du jo bli med meg på en liten fjelltur? Skal på kveldsvakt, men hadde tenkt å få meg en liten tur først.

  SvarSlett
 5. Jo. Har forsåvidt fri... men kom akkurat hjem fra nattevakt, så formiddagen går nok med til nattesøvn... :-(

  SvarSlett