mandag 7. september 2009

Tredje veiedag. 3. uke.

Jeg har gått i flere dager og grua for å skrive dette innlegget... Årsaken er at denne tredje uka slett ikka har vært av den "sunneste", og jeg var skråsikker på at vekta ville ha gått opp.
Vi hadde stormiddag forrige søndag, og da det ble ,masse rester av bl.a fløtepoteter, så ble disse spist til middag flere dager denne uka. (ikke så sunt nei...) Og så må jeg bare bryte ned og tilstå at jeg har spist smågodt mer enn en dag også... *fy-fy*

Så jeg hadde altså ståsatt meg på at nå ville vekta ha gått opp. Men nei.
Jeg kan stolt (og kanskje litt ufortjent) meddele at jeg har gått ned 200 gram denne uka.
Ikke så mye, men jeg gikk i alle fall ikke opp.

Så status nå er 2,4 kilo ned på 3 uker. Har 3,3 kilo igjen til målet mitt før jula kommer, og det skal jeg klare!

8 kommentarer:

 1. Gratulere med super nedgang :o)Fortjent eller ufortjent, bra va det uansett!
  Æ e i gang med Grete Roede-kurs. Har imidlertid hosta og harka og levd på hostesaft i tre uke nu, så æ trur ikke det går så veldig bra. Får ikke rørt på mæ heller, begynne å hoste bare æ tenke tanken... Første veiing va forrige onsdag, og æ hadde gått ned 0,6 kg. Litt skuffa egentlig, førr æ tenkte æ sku få en skikkelig pang-start. Helga har æ tilbrakt under pleddet, på sofaen. Så æ trur ikke akkurat at kiloan renn av :p Men i dag e æ bedre, så æ satse på å komme sterkar telbake de neste uken.

  Grete Roede går egentlig overraskanes bra. Æ spis litt for lite, men har ikke lyst på usunn mat i det heile tatt. Har fått litt dilla på Wasa Sandwich. Et supert lite måltid som passe godt i veska i tilfelle æ bli akutt sulten. Anbefales :o)

  SvarSlett
 2. Ja her kan jeg bare melde om null vektnedgang denne uka også til tross for iherdig slanking og streng diett. Har tilogmed lagt inn mere fett som de sier jeg skal inne på det ketose forumet lavkarbo.no.
  Mister motet litt ja må innrømme det. Sitter der å spiser småkjip middag mens de andre får saus og poteter. I den ene uka etter den andre. Så viser det seg at jeg kunne like godt spist det samme som de for jeg går ikke ned.

  SvarSlett
 3. Hanne - uff, så leit at du har blitt syk. Og vekta vil jo ikke rikke seg når man er syk... Håper formen kommer seg snart, og at du kommer deg i gjenge igjen. Lykke til videre på Grete Roede. (jeg har god erfaring med GR-kurs.)

  Ingunn - kanskje lavkarbo av en eller anna grunn ikke passer for deg? Jeg har hørt mye bra fra de som klarer seg på lavkarbo, og holder ut med det, men jeg vet ikke.

  Du beskriver akkurat den grunnen til at jeg ikke velger lavkarbo. For å sitte der og spise "småkjip" middag som du sier mens de andre spiser "vanlig" mat, det hadde jeg ikke orka.
  Så jeg prøver heller på "livsstilsendring", og ikke noen diett/slankekur... Jeg prøver å lage meg gode matvaner som jeg skal holde på, og ikke en diett jeg skal slutte med når jeg kommer ned på ønsket vekt. Derfor heller jeg mer mot Grete Roede-prinsippet. For det dreier seg om "vanlig" mat, med saus og poteter til middag, men kanskje begrense saus og potet-inntaket litt. Brødmat skal man heller ikke spise ubegrensa av, men heller ikke kutte helt ut... Spise hva man vil, men i riktige mengder.

  Det er greit å få en "kick-start" når man vil ned i vekt, men jeg tror man lurer seg selv ved å snu helt opp ned på gamle vaner. Små justeringer underveis, sånn at man klarer å innarbeide de gode vanene, tror jeg er veien å gå. Selv om vi er utålmodige når vi vil ned i vekt, så må vi også huske på at disse kiloene ikke kom på i løpet av en måned eller to...

  Jeg mener ikke at det er feil det du gjør, men når det ikke gir resultater, og du atpåtil holder på å miste motet, da bør du kanskje legge om kursen litt? Så på FB at du vurderte vektklubben på VG. Har vurdert den jeg også i lang tid, men har ikke kommet meg i gang. Tror den også baserer seg på samme prinsipp som Grete Roede; "vanlig" mat i riktige mengder...

  Uansett hva du velger, og hvilken "diett" du legger deg på, så håper jeg det løsner for deg snart. Syns du har vært stanhaftig og tøff, så det er utrolig synd at det ikke gir de resultatene du ønsker.

  SvarSlett
 4. Der var jeg også i gang med prosjekt Livsstilsendring! Sent men godt!
  Jeg heller nok også mer mot Grete Roede filosofien,sikkert mye pga at jeg selv har gått flere Grete Roede kurs og vet at det funker!
  For ca 6 år sida gikk jeg jo ned nesten 25 kilo med Grete Roede,og det som er så greit med Grete Roede er at det går ut på to ting;rett mat i rett mengde og mer bevegelse! så lett men likevel så vanskelig å komme i gang...
  man må liksom være motivert,og da er det kjempegreit å gjøre som dere,starte opp noe sammen!
  Jeg har prøvd Vektklubben gjenom Vg,og det funka helt greit,er omtrent samme prinsippene som Grete Roede,tror du får en sånn dagbok som du kan skrive inn hva du spiser og trim...husker ikke helt...
  Jeg kjenner flere som går på Ketolysedietten,og for noen funker sikkert det også veldig greit,så jeg tror det aller viktigste er at man finner det som funker for hver enkelt og kommer seg i gang!

  SvarSlett
 5. Hallo!
  Da har æ vært på fjerde kursdag på Grete Roede. Ned 1 kg siste uka, kjempefornøyd med det :o) Har endelig blitt relativt frisk, og kan komme mæ ut å gå. Det gjorde underverka for vekta. Håpa det fortsette sånn :o)

  Ingunn og Hanne Line, kor det går med dokker? Æ må jo legge litt press på dokker :p

  Tone, å gå ned 25 kg e intet mindre enn imponeranes! Du får ha lykke til med livsstilsendringa :o)

  SvarSlett
 6. Hanne, jeg skal lage et eget innlegg om hvordan det går med meg. Gratulerer med en flott vekt nedgang! nå er jeg virkelig nysgjerrig på denne grete roede og må kanskje lese meg litt opp på det. Jeg tror nemlig jeg må bytte kostolds filosofi. Har ei vennine også som går på denne og kiloene raser av! Kan du skrive litt her om hvordan DU gjør det og hvordan du opplever denne kuren?

  SvarSlett
 7. Hei Ingunn.
  Gå inn på www.greteroede.no. Der kan du lese litt om filosofien. I tillegg er det en vektklubb der, tror det er mulig å melde seg inn der selv om man ikke går på kurs.

  Jeg veier maten og skriver opp hvor mye jeg spiser hver dag. På slutten av dagen regner jeg sammen hvor mange kalorier jeg har spist. Jeg har fått beskjed om å spise ca 1600 kalorier for dag, men det varierer litt fra person til person. 1600 kalorier er faktisk ganske mye, så jeg sliter litt med å få i meg alt. Men det er den "magiske" grensa mi for å få igang forbrenninga.

  Prøver å være ute og gå minimum 30 min hver dag. Hvis jeg ikke har tid en dag, tar jeg 60min neste dag. En liten halvtime har jeg som regel mulighet til å avse uansett.

  Det som også er litt motivasjonen er å være på møtene. Det ligger litt i bakhodet at jeg ikke vil komme dit å være den som ikke går ned i vekt. Så på en måte er det litt ekstra press for å få dette til å virke.

  Jeg prøvde vektklubben på vg i vår. Det fungerte ei stund, men fordi ingen maset på meg når det gikk dårlig så ble det ingen suksess.

  Jeg anbefaler virkelig Grete Roede. Men tror det er ekstra motivasjon i selve kursene. De koster 1800 for første kurs på 8 uker, og litt billigere etter hvert. Litt dyrt, men jeg syns det er verdt det :o)

  Lykke til med lavkarboen!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for tips Hanne. Ja man HAR tid til å avse en halvtime hver dag! jeg lurer på å melde meg på kurs jeg. Syns det var SKIKKELIG dyrt! men hvem teller penger når vekta raser ned. Det er jo en vanvittig flott premie. Skal gå inn der å se om de har kurs der jeg bor.

  SvarSlett