mandag 21. september 2009

Vektklubben til Grete Roede


Nå må jeg ta noen grep igjen. Prøver jo liksom å gå NED i vekt, men så har det gått litt gale veien de siste 2 ukene. Det er ikke ufortjent, det er ikke det jeg mener. Men det er ikke helt sånn jeg ville at det skulle være heller.


Så nå har jeg logga meg inn på Grete Roedes vektklubb på nettet, for å prøve å hente litt drahjelp derifra. Jeg har brukt den før med godt hell. Men siden jeg alltid har prøvd å gå ned i vekt alene, så har det stoppa etterhvert... Jeg har gått tilsammen 3 kurs med Grete Roede (to etter hverandre før bryllupet vårt, og gikk vel ned ca 13-14 kilo til sammen da, og ett kurs noen år senere, og gikk ned 6-7 kilo da), så jeg kjenner litt til prinsippene der. Det som er det beste med kursene, er både det å kunne prate med andre i samme situasjon, det å spørre om råd og få tips. Men jeg tror at det som var utslagsgivende var møtene, hvor man ble veid, og alle fikk vite hva man hadde gått ned (eller opp) siden forrige møte, og totalt. (ingen fikk vite hva man veide). Dermed hadde man et lite "press" på seg, for man ville ikke være den som ikke hadde gått ned til neste kursdag/veiedag. Og det var derfor litt lettere å motstå fristelser.
Vektklubben til Grete Roede fungerer som dagboka fra kursene. (for dere som har gått kurs). Her logger man matvarene, og så regner sida sammen hva det blir av kalorier. Man krysser ut vannglass, så man ser at man har drukket nok vann i løpet av dagen, "gulrøtter" for at man har spist nok grønnsaker, og så har man "kosemerkene" for uka, som man kan bruke på litt kos/god mat/vin. Man kan også registrere trim/trening, for å tjene trimpoeng.
Kan gjerne forklare nærmere hvis det er noen som ikke er kjent med disse forklaringene.
Inne på vektklubben finner man forum, med mange både damer og menn i samme situasjon. Alt fra de som bare skal ned noen få kilo, til de som skal ned mange. Der fins dagbøker og solskinnshistorier, matoppskrifter og artikler.
Og det beste av alt, det er GRATIS!

3 kommentarer:

 1. En liten oppdatering fra meg.
  Ble veid i går, ned 0,5 kg. Fornøyd :o)

  SvarSlett
 2. Gratulerer HanneLine! jeg har vekt-skrekk så jeg følger lavkarbo og er ganske flink men jeg tør ikke gå på vekta for jeg er redd for hvor mye jeg la på meg igjen da jeg hadde en sprekk i noen dager. Så jeg har foreløpig vekt forbud slik at jeg ikke skal miste motet. Så skal jeg holde slik i to uker og SÅ er det veiing. Grøss og gru... kryss fingrene.
  Bruker du grete roede nå da?

  SvarSlett
 3. Kjempebra Hanne!!

  Ingunn - ja, jeg følger Grete Roedes filosofi. Men det har jeg gjort hele veien. Men nå bruker jeg nettsiden også, og loggfører maten for en periode. (kommer ikke til å gjøre det for alltid. Men det er veldig greit for å bli litt mer oppmerksom på hva man putter i munnen...)
  Var en sniktur på vekta, og den smiler allerede til meg :-)
  Lykke til videre på lavkarbo! Syns du er kjempetøff!!

  SvarSlett